Welke panty draag je naar je werk?

  • Geplaatst op
  • 1
Welke panty draag je naar je werk?

Het is een vraag die veelvuldig langskomt, de juiste panty kopen blijkt vaak lastig.
Er zijn dan ook best een aantal dingen waaraan je moet denken of die je gewoon even moet weten.
Met deze blog geven we je graag wat richtlijnen en handvatten mee, zodat je straks een goede keuze kunt maken.
Als je je helemaal aan de panty etiquette wilt houden, volg dan alle richtlijnen op die worden gegeven bij de formele bedrijfscultuur.

Welke kleuren kun je het best dragen?


Bij een formele bedrijfscultuur raden wij aan om te gaan voor zwarte of huidkleurige panty.
Zorg er bij een huidkleurige panty wel voor dat deze jouw eigen huidskleur zoveel mogelijk benadert. Als je zelf een lichte huidskleur hebt, is het een vreemd gezicht om daar een paar bruine benen onder vandaan te zien komen.

Het doel van een zakelijke panty is eigenlijk dat deze niet zo opvalt. In een zakelijke setting hoort de aandacht nu eenmaal niet uit te gaan naar je benen. Daarbij is ook het van belang hoe je je panty combineert, stem deze dus af op de rest van je kleding. Hoe donkerder je outfit is, hoe donkerder je panty mag zijn. Zorg er dan wel voor dat je schoenen minstens even donker zijn dan je panty.

In een meer informele bedrijfscultuur kun je best een gekleurde panty dragen, maar ook hier geldt nog steeds dat het geen eyecatcher mag zijn. Dus neem in elk geval geen felle tint, en let er ook op dat de panty geen groot kleurcontrast vormt met de rest van je outfit.

 

Hoeveel denier mag een zakelijke panty zijn?

Ook als je voor een zwarte panty kiest is het de bedoeling dat de huid er wel doorheen schijnt. Het liefst kies je voor een panty van 20 denier of minder, maar is het aan te raden in elk geval niet hoger dan 30 denier te gaan.

Bij een informele bedrijfscultuur kan in de winter ook heel goed gekozen worden voor een niet transparante (opaque) panty en kun je dus kiezen voor een hoger aantal denier. Er zijn genoeg bedrijven waar het geen enkel probleem is om bijvoorbeeld een 80 denier panty te dragen in de winter.

En nu we het toch over de dikte van de panty hebben, is het ook goed om even te letten op de dikte van de naad, zeker bij het broekje van de panty. Het is namelijk geen mooi gezicht als deze naad zichtbaar is door je bovenkleding. Wij bevelen dan ook aan om te kiezen voor een platte naad.

 

Draag je ook panty’s in de zomer?

Om deze vraag te beantwoorden willen we allereerst graag een misvatting uit de weg nemen, namelijk dat panty’s ervoor zijn om te zorgen voor warme benen. Daar zijn panty’s namelijk helemaal niet voor gemaakt, ze dienen om de benen mooi te maken en te flatteren. In de formele bedrijfscultuur is een panty dan ook niet weg te denken, ook niet in de zomer. In de zomer draag je panty’s van een laag aantal denier, zo zijn er al panty’s van minder dan 10 denier. Ook zijn er speciale panty’s op de markt met een verkoelend effect en/of met UV-filters.

Werk je in een omgeving die minder formeel is, dan kan je op warme dagen vaak best met blote benen naar het werk. Let er dan wel even op dat je benen goed verzorgd en geschoren zijn. In een formele setting is eigenlijk ook het dragen van een open schoen ‘not done’. Heb je te maken met een minder formele bedrijfscultuur en wil je open schoenen dragen met een panty, kies dan voor een teenloze panty zodat er geen lelijke naad zichtbaar is bij je tenen. Vergeet dan niet nog even je nagels te checken voordat je de deur uit gaat.

 

Gaat een panty met een laag aantal denier niet snel stuk?

Een veel gehoord misverstand rondom het aantal denier is dat dit iets zegt over de sterkte van je panty. Gelukkig kunnen we dit misverstand even ophelderen. De sterkte van je panty hangt namelijk met name af van de sterkte en lengte van de vezel. Panty’s die worden gemaakt in Turkije, Italië, Spanje, Portugal hebben bijvoorbeeld doorgaans sterke vezels. Ook de gebruikte weeftechniek is van invloed op de sterkte van je panty, zo geeft een 3D weeftechniek momenteel de sterkste panty’s. Dus ook met een laag aantal denier kun je best een goede panty kopen.

 

Hoe zit het met glans en prints?

Wij raden aan om geen panty met print te dragen naar je werk, zeker niet als je in een formele omgeving werkzaam bent. Wil je toch graag een print dragen, kies dan voor een rustig en niet al te opvallend motief zoals een visgraat of een fijne ruit. Deze motieven zijn alleen van dichtbij zichtbaar, maar vallen niet op van veraf.

Het advies is om geen glanzende panty naar het werk te dragen, maar te kiezen voor een matte panty. Ook hier geldt weer dat je in een zakelijke omgeving de aandacht niet primair op je benen gericht wilt hebben, ook al werk je niet in een formele bedrijfscultuur. Dit geldt ook voor prints en/of patronen. Voorkom te allen tijde dat je panty op het werk een sexy uitstraling heeft.

 

Maakt het uit welk type werk je doet?

Voor jezelf is het van belang om na te gaan wat voor type werk je doet en daar je panty op af te stemmen. Zo zal iemand in de horeca veel meer staan dan iemand die kantoorwerk doet, en zal een stewardess ook te maken krijgen met veranderende luchtdruk bijvoorbeeld. Wij raden dan ook aan om voor een beroep waar je veel staand werk hebt, te kiezen voor een steunpanty of ondersteunende panty om de doorbloeding te stimuleren en spataderen te voorkomen. Ook als je vaak last hebt van vermoeide benen, raden we je aan om een steunpanty te nemen. Bij het woord steunkousen, of steunpanty gaan bij sommigen de gedachten al snel uit naar oma’s van boven de tachtig met van die dikke huidkleurige kousen. Maar dit beeld is gelukkig achterhaald, inmiddels zijn er ondersteunende panty’s die voldoen aan de eisen van de moderne vrouw.

 

Overige tips

Je wilt natuurlijk niet gezien worden met een ladder in je panty. Wil je het risico op een ladder flink beperken, dan kan je ook kiezen voor een anti ladder panty. Ook al kunnen deze panty's best veel hebben, er blijft altijd een kleine kans dat je toch een onverhoopt een ladder oploopt. Zorg er daarom voor dat je altijd transparante nagellak mee hebt om te voorkomen dat een klein gaatje uitgroeit tot een ladder en voor noodgevallen is ook een reservepaar panty’s handig om bij je te hebben.

Onze favoriete panty´s om naar het werk te dragen.

 

Reacties

  1. Ingrid Ingrid

    Ik zit te lezen op jullie site en vind het leuk om een reactie te plaatsen. Ik draag heel vaak rokken of een jurk en daar draag ik eigenlijk altijd panty's onder. Ik vind het heel netjes en verzorgd staan. Ik draag meestal (in voor- en najaar) 20 den panty's in een huidskleur. In de zomer ga ik voor de dunnere panty's en in de winter voor 40 den of meer ( vaker zwart). Het is jammer dat je tegenwoordig zo weinig vrouwen panty's ziet dragen, het kan zo mooi zijn en je haalt er je uitstraling naar mijn idee mee omhoog!

  2. emmy emmy

    ik hoef nooit na te denken over welke kleur panty ik draag , want ik draag altijd een donkere huisdskleur in 60 den

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Saldo cadeaubon controleren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »